Walmart Buys Flipkart in Indian Rupees

Walmart Buys Flipkart in Indian RupeesWalmart Buys Flipkart in Indian Rupees

Wal-Mart Stores, Inc. Nylt rszvnytrsasg NYSE: WMT Rogers, Arkansas, USA (1962) Samuel Moore Walton Bentonville, Arkansas, U.S.A. Sam Walton (19181992) alapt, H. Lee Scott vezrigazgat, S. Robson Walton igazgattancs elnke, Tom Schowe pnzgyi igazgat Samuel Moore Walton Walton Enterprises (0,4795) State Street Corporation (0,0215) The Vanguard Group (0,0451) Black, Rock (0,0304) diszkont ruhzak, hipermarketek, optikusok, gygyszertrak 351,1 millird USD (2007) 1,9 milli (2007) Sam’s Club Massmart Walmart Canada Walmart Chile Walmart de Mxico y Centroamrica Seiyu Team Asda Walmart Labs Walmart Ms Club Lder Hypermart U.S.A. Amigo Grocery Stores Walmart Community Market Asda Mobile Marketside Vudu Walmart Nicaragua Koordintk: Az amerikai Wal-Mart Shops cget 1962-ben alaptotta Sam Walton.

A 2005. janur 31-n zrul pnzgyi v vgn a cg 10,3 millird dollrnyi brutt nyeresget jelentett 285,2 millird dollros forgalom mellett, ami 3,6%-os profitot jelent. A cg rszvnye egyike annak a harminc rszvnybl ll kosrnak, amelybl a Dow Jones Ipari tlagot szmtjk. Ha a Wal-Mart egy orszg lenne, GDP-je alapjn a vilg 33.

Az USA-ban a kiskereskedelmi piac 8,9%-t tudhatja magnak. Egy amerikai Wal-Mart ruhz kvlrl (rgi logval).

Obtain up-to-date details on regular flyer functions, Rollback & clearance products, exclusive products, as well as Walmart deals. Connect with us on your preferred social networks. We’ll allow you know what we’re up to, and also you can tell us just how we’re doing.

A Walmart kiskereskedelmi lnc neve fogalom az Egyeslt llamokban, st a vilg minden tjn. Rsze az emberek mindennapjainak, hiszen a szles vlasztknak s az alacsony raknak ksznheten rengetegen vsrolnak nluk. Ugyanakkor az riscg rsze a kzbeszdnek is, folyamatosan napvilgot lt velk kapcsolatban valamilyen rdekes informci vagy ppen hresztels: egyes mendemondk szerint ksrtetek jrnak-kelnek az ruhzaikban, msok ma is rettegve emlegetnek egy-egy vrfagyaszt gyilkossgot, ami nluk trtnt, a tvben vrl vre lthatjuk azokat a kpsorokat, amikor a vsrlk egymst tapossk a Black Friday-akcik alkalmval, sokan pedig mrhetetlen haragot tpllnak irntuk, mert folyamatos terjeszkedsk sorn mindentt tnkreteszik maguk krl a konkurencit.

Ezeken a helyeken minden kaphat: az lelmiszerektl kezdve az elektronikai felszerelseken s a kozmetikumokon t a ruhzati cikkekig. Sam Walton, a Walmart atyja, Forrs: AFP/Luke Frazza, De mg fegyverek is: az Egyeslt llamok legnagyobb fegyverkereskedje ppen a Walmart. Ezekben a gigantikus hodlyokban az alsgatya- s a chipsrszleg kztt hosszan elnyl fegyverpultok terpeszkednek, ahol a helyi trvnyeknek megfelel vsrlk a htvgi nagybevsrls kzben akr egy gpkarablyt is vehetnek mondjuk a 16 tekercs vcpapr s a ngy kil szeletelt kenyr mell.

A tavalyi pnzgyi vben 510 millird dollr feletti forgalma volt, alkalmazottainak szma pedig elrte a 2,2 milli ft. A legfrissebb, prilis vgi adatok szerint a vilg 27 orszgban tbb mint 11 ezer ruhzzal rendelkezik, amelyek 55 klnbz mrkanv alatt mkdnek. Az ruhzlnc neve egyet jelent az alacsony rakkal s a szles vlasztkkal, Forrs: AFP/Frederic J.

De hogyan jutott el Walton az els zlete megnyitstl a hatalmas Walmart vilgbirodalom kiptsig? Szegny csald gyermekeknt szletett 1918-ban rja Novk kos, az amerikai ruhzlnc trtnett feldolgoz tanulmnyban. A nagy gazdasgi vilgvlsg vei alatt ntt fel, s ekkor megtanulta, mekkora rtke van a kemny munknak. Az els Walmart ruhz, amely 1962-ben nylt meg: Mr 8 vesen jsgkihordsbl jutott nmi pluszpnzhez, s ezt a munkt egszen az egyetem elkezdsig folytatta.

Ugyanis asszisztenseket fogadott fel, akik segtettek kiterjeszteni azt a hatkrt, ahol az jsgot rtkestettk. Az akkoriban szerzett tapasztalatok megtantottk egy fontos leckre is: a kemny munka kifizetdik. Kezdettl fogva a kereskedelem irnt rdekldtt: 1945-ben mr sajt diszkontot nyitott Walton’s nven. Az zlet az indulstl kezdve jl ment, de tbbre vgyott, ezrt elkezdett j eladsi stratgikkal ksrletezni.

Akkoriban egy diszkontban tbb kasszt is elhelyeztek a bolt klnbz rszein, mert az egyes lelmiszerflesgeket kln kellett kifizetni. De amikor Walton Minnesota llamban jrva vletlenl betvedt egy helyi zletbe, szrevette, hogy ott csak kt kasszt zemeltetnek, s azokat is a bolt elejn. Tetszett neki ez a radiklisan j elkpzels, s kiprblta a sajt zletben is.

Az ruhzlnc egyik futurisztikus kamionja Walton azt kveten sem hagyta abba a j tletek felkutatst s lemsolst, miutn igazn sikeres lett. Amikor pldul mr jval ksbb, 1975-ben megltogatta az egyik klfldi beszlltjt, felfigyelt arra, hogy az alkalmazottak hogyan gyltek ssze reggelente a munka eltt egyfajta buzdt, kedvcsinl szenszra. Walton azt tapasztalta, hogy ez szemmel lthatan nveli a dolgozk munkamorljt.

Walmart Buys Flipkart in Indian RupeesWalmart Buys Flipkart in Indian Rupees

Az igazn nagy tletek mgsem ezek voltak, hanem valami egszen ms. Amikor megnyitotta els zlett, megfigyelte, hogy a vidki csaldok szombatonknt beutaznak a farmrl a vrosba bevsrolni, s tbb klnbz szakboltot kell tba ejtenik, hogy beszerezhessenek minden szksges rut. Ezek a boltok azonban gyakran korn zrtak s kis ruvlasztkkal rendelkeztek.